Är du trött på våningssängar som inte är tillräckligt säkra eller vill du att dina barn får mer plats i barnrummet, så kan en bäddsoffa vara ett bra alternativ till en vanlig säng. En bäddsoffa kan också ställas in i ett större barnrum när ditt barn får kompisar på besök. Kort sagt är bäddsoffan en fenomenal möbel som är bäddad med funktioner.

Med en bäddsoffa från Bäddsofflagret har du ditt barnrum kvalitetssäkrat vad gäller sovmöjligheter. Här kan du hitta små och stora bäddsoffor som är perfekta för en person eller flera om dina barn kanske vill ha sleep-overs och pyjamaspartyn.

barn framför soffaSkräddarsydda bäddsoffor för barn

Beroende på om ditt barn är litet eller lite större finns olika alternativ av bäddsoffor att välja på. I vissa fall kan du till och med ställa in en schäslong eller en dagbädd som pryder rummet när den inte används som sovplats. En dagbädd är dessutom mycket trendigt för tillfället och passar en liten kropp som vill vila.

Det bästa vore naturligtvis om du kan kombinera en säng vid sidan av en bäddsoffa när barnet börjar komma upp i den åldern då han eller hon vill ha kompisar över under helgen. Att då välja en utdragbar bäddsoffa som agerar vanlig soffa under dagen är det bästa att rekommendera eftersom det tar lite plats. Det är dessutom mycket trevligare att installera en bäddsoffa i rummet än att ta fram en hård och obekväm madrass att lägga på golvet.

Minibarnsoffor

En annan variant av en bäddsoffa är en minibarnsoffa som passar det lilla barnet. Den kan vara rund, rektangulär eller oval och brukar vara gulligt designad med plats både för vilo- och lekstunder. Tänk på att både bäddsoffor och soffor samt andra möbler som finns i ett barnrum bör vara fri från skarpa kanter och lösa föremål som kan ramla över barnet när det leker, det vill säga barnsäkra. Tänk också på att inte ha en bäddsoffa som är lätt för barnet att klämma fingrarna i samt att stommen ska vara stabil och stå stadigt på sin plats. Material i bäddsoffan eller barnsoffan som kan passa bra i ett barnrum är:

  • Det mjuka sammetstyget
  • Quiltat tyg med många kuddar
  • Avtagbart bomullstyg som går att tvätta (barn åstadkommer ofta fläckar som kan vara svåra att få bort utan maskintvätt)