Att bilda familj är en stor händelse i livet och när det blir utökning i familjen är det viktigt att ha ett bra boende. För att få ut mesta möjliga vid varje parts försäljning innan du ska flytta ihop med din partner är det viktigt att båda säljer respektive bostäder med vinst så ni kanske har råd att flytta till något större. Att värdera bostäderna var för sig är det första steget, sedan gäller det att planera ihop inför framtiden.

Om du inte bor ihop med din partner ännu men fått reda på att du är gravid så är det dags att planera för att flytta ihop. Det är svårt att klara en familj om man inte bor under samma tak och därför bör ni börja leta efter ett nytt gemensamt boende så snart som möjligt. Att flytta under en långt gången graviditet är jobbigt nog så se till att värdera din bostad och börja leta efter något gemensamt.

Köp något större när du ska ha barn

Om ett barn är på väg till världen är det viktigt att veta att det behöver gott om plats. Barn växer fort och innan du vet ordet av behöver barnet ett eget rum och en massa prylar. Men redan som litet kräver barn mycket plats. Du kanske vill inreda ett barnrum och ett lekrum och även ha en liten trädgård för barnet att leka i så småningom. Ett större boende är bra att ha när det kommer en liten. Tänk också på att det kan vara skönt med ett hus eller ett radhus då barn skriker och stör grannar i ett flerfamiljshus. Det är alltid skönt att ha något mer avskilt när du har barn.

Genom att göra två bra bostadsförsäljningar när du säljer din bostad, blir det också mer pengar över till en gemensam bostad med större yta.

Ha rum för återhämtning och vila

Att sätta ett barn till världen är tröttande, inte minst för mamman. Därför är det bra att ha ett eget litet rum som mamman kan luta sig tillbaka i och vara helt för sig själv, speciellt om hon är extra känslig för förändringar. Skaffa gärna ett litet hus med två våningar så att en kan dra sig tillbaka när hen vill.