När en flytt närmar sig och om man har barn är det inte lika lätt att hålla alla bollar i luften. Många gånger trilskas barnen när en flytt närmar sig eftersom det medför rädslor och något nytt. Med olika tips kan du dock underlätta flytten så att den går smidigare.

Visst finns det mycket du kan göra för att få mindre gnäll när det ska flyttas. Att förklara för barnet vad som står på och vända det hela till något positivt är en början. Att ta flytthjälp i Stockholm är ett andra steg, då får du tid över att koncentrera dig på annat.

En bra förklaring räcker långt

Barn tycker om rutiner och när det ruckas på dem blir de rädda. Därför ska du vara noga med att poängtera varför ni flyttar och hur bra det faktiskt kan bli. Berätta till exempel att barnet ska få ett större rum och att hen inte längre behöver dela det med sitt lillasyskon. Eller tala om att ni ska flytta till ett större hus med trädgård och att barnet kan få ta hem sina kompisar för poolpartyn etcetera. Var dock ärlig. Att ljuga för ett barn kan få mycket negativa konsekvenser och göra att barnet har svårt att lita på folk sedan.

Ta hjälp av en flyttfirma

Det bästa du kan göra för att undvika problem är att ta hjälp av en erfaren flyttfirma som säkert och tryggt transporterar dina saker från A till B. Om du vill kan du även be om packhjälp för att istället kunna ta mer hand om dina barn. Å andra sidan kan packningen vara ett kul moment att göra tillsammans som familj. Låt barnen packa ner sina favoritsaker och märka upp dem, det tycker de nog är kul. Se till att ni gör flytten tillsammans och främjar samarbete och glädje även i stressfyllda tider.

Var ute i god tid

För att göra allt ännu mindre stressigt bör du vara ute i god tid. Då kan du och familjen ta det lugnt och packa ner i korta stunder så att barnen inte känner sig överväldigade av det som komma skall. Se till att göra allt det administrativa i god tid också så slipper ni det i sista sekunden.