Det kan vara svårt att inreda ett rum för ett barn som sedan håller i flera år. Ofta behöver du göra om allt eftersom ditt barn växer upp och gillar nya saker. För att underlätta detta bör du fokusera på en bra bas och sedan inreda med mindre saker beroende på vad ditt barn gillar.

Genom att inreda med en stilren bas och sedan lägga till roliga och utbytbara detaljer sparar du både tid och pengar. Istället för att lägga pengar på ny inredning stup i kvarten kan du lägga de pengarna på någon rolig aktivitet med ditt barn istället.

Enkla detaljer

Det är mycket lättare att byta ut mindre detaljer än att byta ut hela möbler. Det finns många sorters inredning som är enkel att byta ut utan besvär. Ett exempel är tavlor, allt du behöver är att sätta upp några snygga tavelramar med motiv som ditt barn tycker om. Sedan byter du bara ut motivet när ditt barn får nya intressen och favoriter. En annan detalj som är lätt att byta ut är textilier som lakan, filtar och kuddar. Försök inreda hållbart så att du sparar både pengar och är snäll mot miljön genom att till exempel klä om existerande möbler om ditt barn tröttnar på färgen eller bara vill ha något nytt. Du kan även måla om möbler för att skapa en förändring i ditt barns rum.

Inred tidlöst

För att lyckas med en klassisk och tidlös inredning som håller år efter år utan att bli gammal eller otrendig ska du fokusera på neutrala färger. Se till att välja färger som fungerar med i princip allt så att det blir lättare att byta ut detaljer utan att behöva tänka för mycket på färgskalor eller vad som passar ihop. När det kommer till just barnrum kanske vitt är en färg som bör undvikas då all smuts syns väldigt tydligt. Satsa hellre på naturnära färger som beige eller grå som bas. När du vill lyckas med en tidlös inredning blir det lättare om du försöker hålla det minimalistiskt så att det inte finns så många olika möbler som behöver matchas och hittas i rätt färg. I ett barnrum bör du välja möbler av bra kvalitet som inte går sönder så lätt med tanke på att barn kan vara väldigt vilda när de leker.