Ibland känns det visst som att ens barn är det enda som kommer till förskolan med hål i strumporna och galonisbyxor från förra årets säsong. Att leva på låg budget som förälderär både svårt och socialt ansträngande; man vill sitt barn det bästa, men det sätts i proportion till andra barn och deras standard. Därför listar vi här lite smarta budgettips till småbarnsföräldrar, så man slipper göra avkall på kvaliteten.

Att handla billigt behöver inte alls betyda att man utelämnar kvalitet, som ju är en så pass viktig faktor när det kommer till småbarnskläder. På Great Offers bevakar de olika erbjudanden, det första tipset blir alltså att hålla stenkoll på deras sida. Ibland dyker det till och med upp gratiserbjudanden. För att klara sig ur småbarnsåren är det en god idé att leta bra erbjudanden som kan underlätta vardagen. Det finns både erbjudanden på kläder, mat och andra saker.

Handla på säsongsreor

Att få ekonomin att gå ihop under småbarnsåren kan vara en ordentlig utmaning. Trots att regeringen har höjt barnbidraget är det många som upplever att man har det svårt att gå ihop. Det har att göra med att många föräldrar tycker det är svårt att hitta ett jobb och att man diskrimineras på arbetsmarknaden. Speciellt för ensamstående är det svårt.

Nästa budgettips blir därför att handla på säsongsreorna. Det kanske kan kännas onaturligt att köpa en overall mitt i den stekheta sommaren, men overallen kommer behövas senare och de är betydligt billigare på sommaren! Då kan du gå till de lite finare butikerna och hitta rejält nedsatta rabattpriser.

Ett tredje tips är att hålla koll på olika annonssajter. Där kan folk sälja gamla kläder till paketpris, se bara till att det är rätt storlek på det du köper. Kanske har ditt område där du bor en egen grupp på sociala medier? Då kanske det inte blir så mycket fraktkostnader och du får dessutom ett tillfälle att lära känna andra föräldrar i ditt område!