Att komma hem efter jobbet eller semestern och inse att det har varit ett inbrott hemma är en riktig mardröm för de flesta. Skydda dig mot inbrott och gör det så svårt som möjligt för inbrottstjuven att ta sig in i din bostad.

När höstens mörker faller över Sverige är det högsäsong för inbrottstjuven. I skydd av mörkret arbetar tjuven mer ostört och har en större chans att lyckas bryta sig in i bostaden. Brottsförebyggande rådet uppger på sin webbsida att ”under 2018 anmäldes omkring 17 000 bostadsinbrott”.
Det finns dock flera bra knep för att hålla tjuven borta. Här delar vi med oss av tre bra tips för att skydda dig och din familj mot inbrott i er villa eller lägenhet.

installation av larmInstallera ett larm

Ta hjälp av en firma som kan hjälpa dig att installera ett riktigt bra larm hemma. Bor du i villa kan du installera ett villalarm och även fundera på om det är aktuellt att installera kamerabevakning för att avskräcka tjuven ytterligare.

Säkerhetsdörr

I lägenheter tar sig inbrottstjuven ofta in genom ytterdörren. Genom att installera en säkerhetsdörr av hög kvalitet minskar du därmed risken för att tjuven lyckas bryta sig in i bostaden.

Sverige är hårt ansatt på inbrott om man ser till per capita och per bostad, säger kommissarie Göran Landvall.
Om du installerar en säkerhetsdörr kan du dessutom få en lägre premie hos ditt försäkringsbolag.

Okrossbara fönster och galler

Ju längre tid det tar för tjuven att ta sig in i bostaden desto större chans att hen blir upptäckt eller avbryter inbrottsförsöket. Om du byter ut dina fönster i villan eller i sommarhuset till okrossbart glas gör du det riktigt besvärligt för tjuven. Du kan även välja att montera galler för vissa av dina fönster.