Att åka till fjällen på sportlovet är roligt för alla. Men för att vistelsen ska bli trevlig är det bra att införskaffa bra kläder och utrustning till alla i familjen. Det är också viktigt att tänka på att resa på ett säkert sätt.

När sportlovet kommer är det roligt att åka till fjällen för lite skidåkning. Att åka skidor i fjällen är något för alla i familjen. Men innan resan behöver alla familjemedlemmar har rätt utrustning. För att klara en dag ute i vinterväder är det viktigt att ha bra skidkläder som står emot både vind och fukt. Oavsett om ni ska åka längdskidor eller utförsåkning är det viktigt att ha rätta kläder som passar personen som ska åka. Det går att antingen hyra eller köpa utrustning.

Res på ett säkert sätt

För att minska riskerna kring Corona är det viktigt att resa på ett säkert sätt, helst i egen bil. Alla resor ska ske på ett sådant sätt som minskar risken för smittspridning. För att minska kontakten med andra människor som du inte känner är det en stor fördel att handla det mesta av maten på hemorten innan avresan. Det är bättre eftersom du då minskar risken att smitta eller bli smittad.

“Packa gärna matsäck så du inte stannar på vägen i onödan.”
(Aftonbladet 31 Januari 2021)

Följ anvisningarna på destinationen

Sedan är det viktigt att följa de anvisningarna som finns på orten du befinner dig på. Tänk på att inte umgås inomhus med andra som är utanför din innersta krets. Det är viktigt att planera och tänka igenom allt.