Att göra hemmet barnsäkert ger trygghet och lugn både för barn och föräldrar. Med smarta prylar minskar risken för olyckor när barnet utforskar hemmet. Det är viktigt att se över vissa områden som är extra farliga för små barn för att förebygga olyckor.

Små barn är nyfikna och älskar att klämma, känna och smaka på allt som finns runt omkring dem. De gillar att testa gränserna vilket tyvärr kan resultera i olyckor. Du som förälder kan minska olycksrisken genom att se över hemmet och inreda med barnsäkra prylar. Här kan du läsa mer om hur du går tillväga för att skapa ett barnsäkert hem.

Investera i prylar som gör hemmet barnsäkert

Cute,Happy,Asian,10,Months,Old,Toddler,Baby,Girl,ChildI ett vanligt hem finns det massor med faror för barn. Vassa hörn, höga höjder och små föremål kan utgöra en livsfara för barnet. Hos homesafety.se hittar du massor med smarta prylar som ökar hemmets barnsäkerhet utan att tumma på bekvämligheten. Här hittar du bland annat ett stort utbud av olika sorters trappgrindar och barngrindar som hindrar barnet från att trilla i trappan eller ta sig till områden där hen inte ska vistas. Samtliga produkter uppfyller de senaste EU-standarderna. Här hittar du även kant- och hörnskydd som snabbt trollar bort vassa farliga kanter och klämskydd som minskar att de småfingrarna ska hamna i kläm.

Ta bort allt som är farligt för barn

Utbudet av babysäkra produkter är stort och det kan vara svårt att veta vilka prylar som är viktigast. Ta bort allt som är farligt och se till att hyllor sitter fast ordentligt för att minska risken att de faller över barnet. Kablar, vassa föremål och små saker som kan sväljas måste plockas bort. Det finns vissa områden i hemmet som är extra viktiga att se över, exempelvis följande: Elektricitet & värme, Allt som har med höga höjder att göra, Vassa föremål och hörn samt allt som kan orsaka klämskador. El är en annan fara för små barn. Varje år uppsöker cirka 280 barn en akutmottagning till följd av en elolycka. Det kan förebyggas genom att sätta petskydd och kontaktskydd över eluttagen. Elolyckor kan ge olika symptom och därför är det viktigt att vara uppmärksam på barnets beteende.