Barn

För många familjer är det svårt att hålla ekonomin ihop om man har flera barn och alla barnen också ska ha nya kläder ofta. Då kan det vara bra att hitta kläder på ett annat sätt. Antingen gratis eller billigt på exempelvis loppis.

Hitta bra barnkläder

Att hitta barnkläder, eller rättare sagt, hitta barnkläder som barnen vill ha på sig kan vara nog så jobbigt. Barn vill ofta känna att de är delaktiga och gärna får bestämma själva, något som blir svårt när barnen ska hållas varma men samtidigt ha på sig kläder som är både praktiska och relativt billiga. Eftersom barn också lever ett helt annat liv med att vara utomhus och hänger i terränger som kanske inte vuxna gör så är det också viktigt att tänkte på att kläderna håller. Barnkläder med bra kvalitet är viktigt om man inte vill köpa nya kläder en gång i månaden för att de har gått sönder under någon lek.

Hitta billigt eller gratis

I Karlstad har man nu öppnat Bibliotekshuset där man kan lägga fram sina barnkläder för att sedan kunna byta. Genom att lämna in fem hela och rena plagg så får man sedan en slags kupong som du använder när du ska ”köpa” fem likadana plagg av någon annan. Det är för många ett väldigt bra sätt att kunna tänka på miljön och att slippa behöva betala dyra pengar för nya kläder hela tiden. Då barnen är små växer de ur kläder på en gång så det här initiativet är väldigt bra. Något man också har gjort på andra ställen. Bland annat i Elfsborg där man har öppnat loppis  och säljer kläder billigt istället. Man har även i Söderköping öppnat en butik för begagnade kläder som kan vara till gagn för den som har en skrikande plånbok.