Det är mycket som måste fungera för att en badrumsrenovering verkligen ska bli lyckad. Idag är det otroligt populärt att renovera badrummet, men utan smarta tips kan drömrenoveringen bli till ett riktigt renoveringskaos och osäkert för barnen. Badrummet har idag lika stor betydelse för våra hem som vardagsrummet eller köket. Du vill antagligen att ditt badrum ska se lika fräscht, modernt och stilrent ut som resten av hemmet och då kan det vara nödvändigt med en badrumsrenovering. Dessutom är säkerhetsaspekten viktig om du har barn.

Badrumsrenoveringar kan se väldigt olika ut. Vissa vill göra en komplett renovering där man byter ut allt från golv till tak, medan andra vill göra mindre projekt genom att t.ex. bara välja ny inredning eller nytt kakel. Oavsett om du är ute efter en större eller mindre renovering är det viktigt att du planerar noga. Planeringen är nämligen A och O för att din renovering ska bli lyckad och du ska få ett badrum som är hållbart och som du är nöjd med.

nyrenoverat badrumBästa renoveringstipsen

En renovering kan vara väldigt kostsam och därför kommer du troligtvis att vilja spara in så mycket pengar som möjligt. Här är det dock viktigt att du väljer vad du ska snåla med och när det är dags att ta fram den större plånboken. En renovering sker så pass sällan så försök att ändå unna dig den där snygga inredningsdetaljen som du verkligen vill ha. När du däremot ska anlita en rörmokare i Stockholm kan det vara hög tid att jämföra priserna lite extra. Det finns sajter som gör det möjligt för dig att skicka in dina önskemål och därefter invänta offerter från flera olika företag. På så sätt är det lättare för dig att se vilken rörmokare som kan ge mest för bästa pris.

Ska du göra en större renovering där du ska flytta på rör är det viktigt att du väljer en rörmokare som är certifierad och som kan sitt jobb. Det är inte bara inredningen som ska vara snygg och prydlig. Badrummet ska också fungera som det ska och du ska kunna slippa problem med läckande rör på vägen. Använd dig av rekommendationer från vänner och bekanta eller sök själv upp en rörmokare som du känner dig trygg med.

Genom att utföra ett flertal av momenten själv kan du spara in pengar och får även vara en större del av din egen renovering. Det kan t.ex. handla om att du kaklar om i badrummet själv eller att det är du som bygger ihop inredningen. Ska du däremot flytta rör eller dra ny el behöver du ta hjälp av en professionell hantverkare. Glöm inte bort att även här kan priset halveras genom att använda ROT-avdraget.

måla om badrummetSammanfattande lista

  • Jämför priserna på rörmokare genom att beställa offerter
  • Håll budgeten, men snåla inte på det du verkligen vill ha
  • Använd dig av ROT-avdraget för lägre kostnader
  • Utför en del av arbetsmomenten själv

Att utföra en badrumsrenovering är egentligen inte svårt, men kräver en hel del pyssel och färdigheter. På internet kan du hitta mängder av tips och råd för varje arbetsmoment som du kan behöva ta dig igenom. Kom ihåg att en renovering inte bara bidrar till ett fräschare eller mer modernt hem, utan du får även en betydligt bättre livskvalitet.