Du som har en pool hemma vet hur lång tid rengöringen kan ta. Men du behöver inte längre göra det manuellt och försaka en massa tid. Ta hjälp av en så kallad poolrobot och luta dig tillbaka i solstolen eller låta poolen vila över vintern.

Nu när det är höst är det många som drar sig för att lämna sommaren bakom sig. Höstdeppen kan ta vid och poolpartyt eller simningen utomhus är ett minne blott. Men poolen får inte bara lämnas i sticket utan måste rengöras och läggas i vinterdvala som så många andra saker du använt under sommaren. Med en poolrobot från Garden Store har du rengöringen grundligt gjord.

Vad gör en poolrobot?

Många svenska familjer väljer att installera en pool eller et spa. När det kommer till poolrengöring är poolroboten en av de bästa sakerna du kan använda. Dagens poolrobotar innehåller smarta filtreringslösningar, borstsystem och en rad andra funktioner som krävs för att hålla poolen vid gott skick. Det är mer än bara en pooldammsugare som samlar smuts och låter resten vara. En poolrobot går steget längre och ser till att både pool och vatten är fräscht och fint. Den är därför också smidig att ha att göra med när poolen stängs ner framåt höstkanten.

Hur ser klorhalten ut?

Alltför mycket klor i poolvattnet är inte bra. Det kan göra håret grönt och det är dessutom inte bra för barnen att få i sig genom kallsupar och annat. Det är viktigt att du som poolägare kontrollerar halten av klor i badvattnet. Rätt halt brukar vara 1-3 ppm och ph-värdet överlag ska vara runt 7,2-7,6. En hög klorhalt kan orsaka irritation i ögon och svalg samt på huden. Klor är viktigt i en pool eftersom det håller vattnet klart och rent. Idag finns automatiserade klorsystem som ger exakt rätt mängd så att du slipper räkna ut på fri hand och riskera att göra fel.