Det finns inget värre än den där outtömliga känslan av trötthet. Den kommer som ett brev på posten efter en lång och skön sommar, kanske hade du till och med turen att ha semester? Så fort det börjar närma sig mörkare tiden är det som att hela humöret faller och du vill inget annat än att lägga dig och sova 24 h i streck. Och det värsta av allt? Det syns på din hy.

Vi föräldrar känner väl till den där känslan som inte verkar kunna släppa. En matt känsla av orkeslöshet och ovilja, som nästlar sig in i hela din kropp och ditt ansikte. Det verkar som att alla ser det på dig; din man, dina kollegor, kanske till och med dina barn? Hyn känns torr och livlös och inte ens ett besök till frisören verkar spela roll! Här kommer ett last med välförtjäna tips som kommer få din hy att stråla i höst och vinter, varför inte vetenskapligt framtagna produkter för alla hydtyper? Hitta dina Dermalogica produkter här!

Fräscha till hyn

Säkert är det lite si och så med dina morgonrutiner? För att inte tala om slarvet på kvällen. Då är det kanske inte så konstigt att det dyker upp diverse blämmor i ditt ansikte, för det enda du tar dig tid för är att klämma en finne i bara farten! Vårt tips till dig är: sluta genast med det, och skölj ansiktet morgon och kväll med ljummet vatten. Har du hy blivit fnasig och trött kan du prova en mikronålsbehandling. Det gör att du öppnar och hyn och stimulerar den.

Läs på om hur du kan skapa bättre balans i din hud här.

Så ser du piggare ut

Först och främst: får du verkligen den tid för avkoppling och sömn som du behöver? Eller är det så att du springer hem från jobbet och tror inte att huset kan stå på egna ben utan din hjälp? Många föräldrar lider av samma känsla som du, och det är inte konstigt. Att ha ansvar för barn är långt ifrån enkelt, och ditt hjärta är lättpåverkat och har lätt att känna skuld. Se till att få ett par timmar sovmorgon varje helg, och sitt inte och jobba ikapp på kvällarna när barnen gått och lagt sig. Ta istället den tiden till att ta ett skönt och avkopplande bad, ägna tid åt dig själv och det du tycker om. Rå om dig själv!

Skippa den där tröstchokladen på kvällen, den kommer definitivt inte vara bra för din hud. Vill du ha något att tugga på kan du istället göra en sallad med grönsaker eller ställa fram en skål med nötter.

Viktigt med egentid

Är det inte din tur att natta? Varför inte ta en halvtimmes rask promenad för att rensa tankarna ordentligt. Mycket av din trötthet beror förmodligen på att dina dagar ser ungefär likadana ut. Något som sticker ut från din rutin kan ibland vara nyttigt för din själ, och det kommer återspegla sig i ditt ansikte!