Många föräldrar är oroliga för att deras barn ska börja röka. Dock kan det vara svårt att förhindra att de kommer i kontakt med cigaretter och det första steget är att inte röka hemma. Om du själv är rökare är det mycket sannolikt att ditt barn tar efter dina vanor. Ett sätt är att stilla nikotinbegäret med snus istället eftersom det syns mindre.

Även om all form av tobaksanvändning kan ha negativ inverkan på barn, så är det åtminstone bättre att använda den form av tobak som inte påverkar din omgivning. Snus är en vana som kan hållas relativt hemlig och som inte stör andra på samma sätt. Hitta det bästa snuset med hög eller låg nikotinhalt på Snusers.

samtal med barnAgerande går i arv

Det allra lättaste sättet att få ett barn göra något är att göra det själv. Föräldrar är barnens första förebild och personer som barnet främst tar efter. Även om grupptrycket är stort i skolåldern så har mycket av beteenden att göra med hur du själv ser på saker och ting. Om ditt barn växer upp med konstant cigarettrök eller ser föräldrar bråka hela tiden är det troligt att detta beteende går i arv och skapar egna ovanor i framtiden. Som det framgår av artikeln ovan:

Vanligtvis älskar och beundrar barn sina föräldrar. Därför är du spegeln som de vill reflektera sig i

Med detta sagt är det inte tvunget att du själv måste ge upp dina vanor. Och du kan även föregå med gott exempel genom att snusa eller röka nikotinfritt. Att snusa behöver dock inte ha samma påverkan eftersom folk inte nödvändigtvis måste se att du har en prilla under läppen.