Att inreda ett skönt och mysigt rum som ska användas av barnen känns som en extra kär uppgift. Dock kan det vara svårt att veta hur inredningen ska göras på bästa sätt. Läs mer här och få inspiration!

sängkläderBörjar det bli dags att inreda barnens sovrum därhemma? Beroende på barnens ålder kanske du redan fått en lång lista med önskemål hur det ska se ut; både genomförbara och lite abstrakta. Trots allt känns det viktigt att åstadkomma en mysig plats för barnen där de både kan leka och ha plats för sina saker, samt förstås där de kan sova skönt. Här spelar förstås sängen en stor roll, inte bara för att det vanligen är den största möbeln i barnrummet utan för att det samtidigt är viktigt med en god natts sömn. En bekväm säng ska naturligtvis förses med sköna sängkläder, som känns mjuka mot huden. Fina sängkläder för barn hittar du här, tillsammans med många andra härliga barnprodukter.

Förvaring för bättre trivsel

Något som påverkar mysfaktorn i ett rum har faktiskt mycket med förvaring att göra. Ett rum som är till bredden fyllt med leksaker och annat, där det mesta ligger slängt på golvet, är något som påverkar trivseln negativt. Se därför till att ha platser där barnen kan plocka ned sina saker. Varför exempelvis inte satsa på snygga tygbackar i olika kulörer som kan få plats i hyllorna? Tänk också på att använda väggytan i rummet till förvaring, särskilt om det handlar om ett litet rum.

Inredningsdetaljer för en snygg helhet

Känslan ligger för övrigt i detaljerna; det gäller för inredning generellt men kanske ännu mer i ett barnrum. Leksaker kan i sig fungera som snygga inredningsdetaljer, exempelvis i form av en stilig gunghäst eller ett stort gosedjur som har en hedersplats på sängen. Satsa helst på miljövänliga produkter. Detaljer som annars ramar in rummet på ett fungerande sätt är gardiner och mattor. Mattorna har dessutom en ljuddämpande förmåga, samtidigt som de är sköna att sitta att leka på. Gardiner kan du byta med årstiden, där du med fördel kan satsa på ljusa, transparenta gardiner sommartid och tätare varianter under den kallare delen av året.