När du har barn hemma är det deras säkerhet som går före allt. Inbrott och skadegörelse i hemmet kan få barnen traumatiserade för all framtid. Därför bör du investera i ett larm som tar hand om både hem och familj.

Eftersom det är viktigt med larm när du har familj bör du kolla så att du skaffar ett larm av riktigt hög kvalitet. Det får dessutom gärna integreras med andra system som kamera och rökdetektorer. En annan idé kan vara att ha ett kodlås istället för nycklar, då kan tjuvar inte ta några nycklar från dig.

Vilken typ av larm finns?

Det finns idag många olika typer av larm. Dagens moderna larmsystem brukar integreras med andra säkerhetsåtgärder i hemmet, ofta så att det blir en smart installation med så kallade Internet of Things. Dåtidens otympliga larm är ett minne blott, istället ska de synas så lite som möjligt och vara så enkla att hantera som möjligt, gärna från en mobil enhet.

De vanligaste larmen för ett vanligt hus är förmodligen ett inbrottslarm och ett trygghetslarm. Trygghetslarmet är dock bra om man snabbt vill ha hjälp, därför har familjer med funktionsnedsatta personer eller hem där det bor äldre människor ett trygghetslarm.

Om du är riktigt orolig för dina ägodelar kan du ha ett hemlarm med väktarutryckning. Då kopplas larmet direkt till en väktarcentral och väktare rycker ut med en gång de ser att det tjuter hos dig. Det här larmet kostar naturligtvis mer men känns ofta tryggare om du är väldigt rädd om dina saker och din familj.

Uppdatera dina tidigare larmsystem

Om du redan har larm hemma hos dig kan det vara smart att uppdatera dem. Du kan integrera en rad system med varandra och på så sätt öka säkerheten hemma. Då slipper du dessutom byta ut allt.